Öva in lite jullåtar till slutet på december

Se det framför dig; du och familjen sjunger stämsång ståendes runt pianot med nothäften i händerna. Eller också bjuder du in ett gäng kompisar som kompar olika instrument tillsammans. Efteråt dricker ni glögg, lyssnar på stämningsfulla jullåtar och skrattar. Julstämningen slår i taket! Dock måste ni öva för att nå bästa resultat.

Inspiration till att sätta igång

Det är aldrig för sent att börja öva på jullåtar, och inte för tidigt heller. Det finurliga med jullåtar är ju att de återkommer år ut och år in, så du behöver säkert inte lära dig något helt nytt. Dessutom finns det klassiker som de allra flesta älskar.

Att öva in ett musikstycke med barnen eller syskonen är även en perfekt julklapp till den som redan har allt.

Vad du kan tänkas behöva

Innan ni börjar öva kan det vara bra att införskaffa instrument eller åtminstone nothäften med angiven musik. Men att ta sig iväg till en fysisk musikbutik kan kännas svårt att pressa in i schemat inför jul, så ett tips är att istället beställa hem det från nätet. Det finns nämligen utbud som passar den musikintresserade, oavsett vilken nivå du ligger på. Så köp hem på nätet och dröm dig bort till julmyset redan nu!

You may also like...